0703-100 605
info@patriciasdanscenter.se

Om Oss

Patricias Danscenter erbjuder klassisk balett, flamenco, spanska danser, latinodanser och karaktärsdans.

Patricias Danscenter erbjuder klassisk balett, flamenco, spanska danser, latinodanser och karaktärsdans.

Danscentret är öppet för alla barn, ungdomar och vuxna som är intresserade av att genom dansen utveckla det sociala umgänget i en glad och trevlig omgivning.

Dans är ett av de bästa sätten att förbättra sin kroppshållning, psykomotoriken, koordination, styrka, kondition, flexibilitet och självkänsla.

Genom dansen kan man komma bort från de dagliga rutinerna och istället tillbringa tid i en värld där man kan uttrycka sina känslor,skratta med sina danskamrater och helt enkelt ha fantastiskt roligt.

Patricias Danscenter gör en årlig föreställning där eleverna visar upp sina färdigheter och vad de har lärt sig under året. Den årliga föreställningen ger eleverna en chans att prova på hur det känns att stå på scen och uppträda inför publik.

Patricia flyttade till Sverige 1997 och har fortsatt sin utbildning hos de lärare som hon hade under åren i Peru. De senaste åren har hon tränat hos Cathy Del Sol i Lima, Peru, och i Juan Polvillos flamencoskola i Sevilla, Spanien.

På sistone har Patricia dansat på olika föreställningar, arrangemang, personalfester m m runt om i Värmland. 2003 började hon undervisa några entusiastiska tjejer i klassisk balett, spanska och internationella danser samt flamenco.

Patricias balett- och flamencogrupp har redan haft flera föreställningar i Värmland och tänker fortsätta sprida danskonsten.

 

Patricia Edvardsson

Klassisk balett dansar Patricia enligt den ryska skolan.

Klassisk balett dansar Patricia enligt den ryska skolan.

Patricia började dansa spanska danser och klassisk balett redan vid sju års ålder i Ilo, Peru – där hade hennes mor, Soledad de Vildoso, en dansskola. Sedan dess har Patricia utbildat sig vid olika skolor i Lima och medverkat aktivt i tablaos flamencos (flamenco­föreställningar).

Kursledare i Patricias Danscenter är Patricia Edvardsson och kurserna äger rum i Gräsdalen, Karlstad. Är du intresserad av att delta och känna på hur det är i dansens magiska värld? Kontakta oss!